Lånkehistorie i media

Historiske Trøndelag podden: Episode 6. Lånke

Før pandemiens alvor og to-meters regelen slo til i mars 2020, fikk Bjørn Sten og Gunnar Leirtrø besøk av Rita Elvira Husby som lager podcasten Historiske Trøndelag. De møttes i Kimen kulturhus på Stjørdalen og hadde en samtale om arbeidet i Lånke historielag og ikke minst interessante temaer om vedrører Lånkbygda.
Av temaer de berørte var bl.a om helleristninger og annen bergkunst, samt heingruva ved Leksdals statsallmenning som trolig var i drift allerede fra vikingtida. Vi får høre litt om Lånkerevyen med historisk humor, og om kunstneren Oliver Klevsve, som var fra Sortesgrenda i Lånke. Kort sagt var de innom mye og variert lokalhistorie i denne episoden.

NRK:

Bosetningen på Hoset

I 1991 laget NRK en dokumentarserie om Norges historie. I episode 4 kan du se innslaget om gammel bosetting på Hoset.
Følg denne linken for å se episoden….