Sommertur med Fjøsbefaring

Torsdag 12.06 tok vi turen til Dybvad og kikket på nyfjøset til Kari Britt og Svein Helge Dybvad. De åpnet fjøsdørene for oss og vi fikk se hvordan et storfefjøs, kufjøs anno 2014 er.

14

Mye folk møtte opp på turen vi hadde til nyfjøset til Kari – Britt og Svein Helge Dybvad. Mellom 40 og 50 personer gikk rundt og så på dyr, på melking og spretne fine kalver.

7

1Mange har et forhold til fjøs. En skal ikke gå mange år tilbake i tid før vi alle hadde mer eller mindre nærkontakt med ei ku eller fem.  Fjøsknakk og jurklut, melkebøtte og spann.

16

Tidene har forandra seg. Et moderne fjøs i dag er noe helt anna enn for en liten mannsalder siden.
Magnar Rønning, mangeårig inseminør i kommunen fortalte litt om sin jobb rundt omkring i dalføret. Mange artige historier, knytta inn i en sammenheng med utviklinga innen landbruket. Og han avslutta med en artig, slående sang som han hadde skrevet ved en samling for inseminører for et par tre ti-år siden.

11

Også mange var med til Sveddiplassen og drakk kaffe der. Praten gikk lett i hoppende kast mellom fortid og nåtid. Slik det skal være når godtfolk treffes.

Kjellrun Bremseth fortalte litt om sin oppvekst på gård i Dybvad. Mange kjente seg igjen og nikka anerkjennende til det hun fortalte.

9

Alt i alt en vellykket tur/befaring i historielagets regi.

 

Fjøsbefaring-2