Gamle Lånkboka

Den gamle bygdeboka, Lånkeboka, som forteller om slekters gang i generasjoner bakover i tid, er det nå mulighet til å skaffe seg. Noen få eks av boka har ligget på historielagets lager, men det har vært uten stive permer.

Nå er den innbundet og klar for salg. Boka gir et godt og rikt bildet av de forskjellige gårders slekt og historie. Et fint supplement og et verdifullt bidrag til de to bindene som laget ga ut midt på 1990- tallet og som forteller slekters nyere historie. Ikke minst er boka uunnværlig for den som sysler med slektsforskning og eller er interessert i almen lokalhistorie. I tillegg til alle opplysningene om slekt, finner en også små og store hendelser omtalt, som har hatt betydning for folket og bygda i tidligere generasjoner.

Mange har savnet boka; noen fordi den gamle de har begynner å bli vel velbrukt; andre fordi den har mangla i deres bokhylle.
Historielaget hadde ikke noe stort lager av boka, men de vel 100 bøkene som lå på lageret er det nå som sagt mulig å få kjøpt.

På bildet ses Per Arne Garberg, styremedlem i laget og Per Morten Thyholt ved Hell bensinstasjon bla i boka.