Bildekveld i Sorta

Nok en gang har laget arrangert en bildekveld. Onsdag 15.10 var mellom 40 og 50 medlemmer samla på grendahuset i Sorte der det ble vist bilder fra bygda. Denne gang hovedsakelig fra gårdsbruk, heimer i Lånke.
De fleste bildene var tatt rundt 1940 – 1950 tallet og det engasjerte publikummet hadde få problemer med å stadfeste hvilke heimer som ble vist. Noen nøtter var det og da gikk diskusjonen flittig om hvor dette var.
I tillegg til bildene ble det også vist tre små filmer. Det var innslag som laget har kjøpt fra NRK. Først et innslag som NRK hadde gjort med treskjærer og kunstner Oliver Klevsve. De to andre innslagene var fra bygginga av Hellbrua og raset i Reppe våren 1976.
Bilde-1
Ivrige tilhørere diskuterer hvor er dette. Fremst sitter Arne Flekstad og Halvor Leirtrø. Bak sees Arne Leren, Ingeborg Leren og Liv Kristin Dybvad.

Bilde-2Lagets sekretær Sigrun Stokke Karlsen til høyre, noterer ned de opplysningene som kommer frem under bildevisningene. Mary Bodil Melandsø Kjelsaas til venstre.

Utvandring

Historielaget holder på med ei bok om utvandringa fra bygda til Amerika. Boka som føres i penna av Roar Aarnes regner laget med å kunne gi ut høsten 2015.
Roar fortalte om prosjektet og leste litt fra Amerikabrev som han har fått i forbindelse med bokarbeidet. Engasjerende og interessant kåseri og som helt sikkert bidro til at spenningen og nysgjerrigheta bare økte frem til boka ligger ferdig neste høst.

Gamle Lånkeboka

På lagets lager ligger det flere eksempler av den gamle Lånkeboka, uinnbundet. Boka som Ivar Nilsen Værnesbranden sto bak, som tar for seg heimene i Lånke flere hundreår tilbake i tid og frem til ca 1930. Disse bøkene vil nå bli innbundet og laget håper det ennå er stor interesse for å sikre seg et eksemplar av den gamle boka som forteller om slekters gang i bygda vår.
Boka ventes ferdig i løpet av midten av november.

Foto Egil Rømo.